12/06/2017Maandag 12 juni wist Inizio de eerste prijs binnen te slepen tijdens de finale van ''Jong Ondernemen'' in het Beatrixtheater, dit mede door de professionele pitch. Team Inizio nam het op tegen 4 andere mbo teams.


Wat heeft Inizio gewonnen?

Van 11 tot en met 13 juli doen zij mee aan de European Company of the Year Competition van JA Europe in Brussel.
- Halve finale tickets voor ABN AMRO World Tennis Tournament
- Boost Your Business training van ABN AMRO
- ManpowerGroup Masterclass 'Brussel, here we come!’
- Pitchen op de jaarlijkse Wolters Kluwer BBQ.


Student Company
Tijdens Student Company richten de studenten hun eigen bedrijf op en deze runnen ze een schooljaar lang. Ze verdelen functies, bepalen hun doelgroep, brainstormen over hun product, schrijven een ondernemingsplan, verkopen aandelen en hun product en zorgen voor een financieel overzicht. Studenten ervaren zo op een praktijkgerichte manier hoe het is om een eigen bedrijf te runnen. Ze ontdekken waar hun talenten liggen en welke rol binnen het bedrijf zij het leukste vinden. De jongeren gaan door middel van de evenementen van Jong Ondernemen de concurrentie aan met andere student companies. Zo ook Inizio, Inizio was 1 van de 450 ondernemingen die zich inschreef voor deze wedstrijd.


Verloop van de wedstrijd

Company Launch
Oftewel een pitchwedstrijd tussen directeuren, een ‚Äčinteressante netwerkmogelijkheid voor studenten, docenten en begeleiders.
Dit was voor Inizio de eerste mogelijkheid om hun bedrijf & product bekend te maken aan een groter publiek. En met succes de 2e prijs was voor Inizio.

Marktdag
Een regionale verkoopdag met wedstrijdelement. Het wedstrijd element was wederom succesvol, Inizio mocht door naar de halve finale!

Halve finale
Het ABN AMRO hoofdkantoor was het centrale punt tijdens de halve finale. De middag begon met een brainstorm sessie, niet alleen nieuwe ideeën, maar ook ontwikkelingen en verbeterpunten waren van toepassing. Aan het einde van de middag moest elke onderneming voor een volle zaal deze ideeën verwerken in een pitch. Inizio was 1 van de 5 ondernemingen die door mocht naar de finale, wederom boekte Inizio succes!

Finale 
Maandag, 12 juni 2017. Dit was de grote dag waar Inizio het waar moest maken. Het begon vroeg in de ochtend met het opbouwen van een stand, waar ze later op beoordeeld werden. Vervolgens kon het team door, om de ontwikkeling binnen de onderneming, van begin tot eind voor te leggen aan de Jury.
Later die dag was het moment van de waarheid, de 5 ondernemingen konden gaan pitchen in het Beatrix Theater in Utrecht.
Na een zeer professionele maar vooral duidelijke pitch, kreeg Inizio van de jury te horen dat zij de titel ''Student Company of the year'' gewonnen hadden. Dit was niet zomaar een opgave, Inizio heeft hiermee 450 andere ondernemingen achter zich gelaten!

Europese Finale